ImprimareEmail

Retete prajituri - Placinta cu lapte batut

Reteta: Placinta cu lapte batut

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 foi de placinta

=> 5 oua

=> 1 pahar lapte batut

=> 1 pahar ulei

=> 1 pahar zahar

=> 1 praf de copt

=> 1 plic zahar vanila

=> 200 g stafide

=> 100 g mac

=> arome

=> sare

Pentru sirop:

=> 1 pahar zahar

=> 2 pahare apa


Prepararea retetei culinare:

  • Bati bine ouale impreuna cu laptele batut, uleiul, zaharul, praful de copt si zaharul vanilat. Ungi tava (cea a aragazului) cu ulei si asezi 3 foi de placinta.

  • Torni un sfert din amestecul cu lapte batut si presari stafidele si macul. Repeti operatiunea pana la terminarea foilor de placinta si a compozitiei cu lapte batut, avand grija ca ultimul strat sa fie foaia de placinta. Introduci tava in cuptor, la foc potrivit si lasi sa se coaca timp de 40-45 de minute. Cand placinta este aproape gata, fierbi siropul, pe care il torni peste placinta fierbinte sa se raceasca, tai in bucati si servesti.

Notite:
PRET: 20 LEI - 25 portii
PREGATIRE: 75 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează