ImprimareEmail

Retete prajituri - Placinta Mustata bunicului

Reteta: Placinta "Mustata bunicului"

Ingredientele retetei culinare:

=> 4 oua

=> 200 g margarina

=> 350 g faina

=> 1 praf de copt

=> 300 g zahar

=> coaja si zeama de la o lamaie

=> 50 ml apa

=> 150 g nuca

=> 100 g gem de caise

 


Prepararea retetei culinare:

  • Bati cu mixerul 4 galbenusuri cu 200 g margarina. Adaugi faina in ploaie, praful de copt, 50 ml apa, 200 g zahar si zeama de lamaie. Faci o coca potrivit de moale si o intinzi in foaie. Pui foaia in tava tapetata cu hartie de copt si o ungi cu gemul de caise. Atentie! Rulezi doar cele doua laturi de foi spre interior (1) si lasi mijlocul, de 3-4 cm, liber, doar cu gemul de caise. Pui tava la copt pentru 15-20 minute.

  • In acest timp, bati spuma tare, 4 albusuri, adaugi 100 g zahar si 150 g nuci macinate. Scoti tava din cuptor si in golul ramas pui umplutura de albusuri cu nuci (2). Pui din nou tava la cuptor, la foc mic, pentru inca 15-20 de minute. Aceasta prajitura este si foarte gustoasa, dar si foarte aspectuosa.

Notite:

PRET: 15 LEI - 10 bucati
PREGATIRE: 55 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează