ImprimareEmail

Retete prajituri - Prajitura aromata cu prune si fulgi de ovaz

Reteta: Prajitura aromata cu prune si fulgi de ovaz

Ingredientele retetei culinare:

=> 100 g branza de vaci

=> 130 g miere

=> 2 linguri ulei

=> 1 plic zahar vanilat

=> 1/4 lingurita scortisoara

=> 1 ou

=> 125 g faina

=> 2 lingurite praf de copt

=> 175 g fulgi de ovaz

=> 50 g alune de padure macinate

=>  40 g unt

=> 800 g prune

Prepararea retetei culinare:

  • Amesteci branza cu 80 g miere, uleiul, zaharul vanilat si oul. Separat, amesteci faina cu praful de copt si cu 75 g fulgi de ovaz, apoi framanti totul cu compozitia din branza de vaci. Pui aluatul obtinut la frigider pentru 1 ore. Prajesti 50 g fulgi de ovaz intr-o tigaie fara grasime, apoi ii pastrezi la cald. Fulgii de ovaz ramasi ii prajesti impreuna cu alunele macinate, presari scortisoara si amesteci totul cu unt topit si 50 g miere.

  • Ungi o tava rotunda, intinzi aluatul pe o planseta presarata cu faina, apoi il asezi in forma, ridicandu-l la 2 cm inaltime si presari fulgii de ovaz pastrati la cald pe deasupra.

  • Speli prunele, apoi le stergi cu un servet curat de bucatarie, le tai pe jumatate si le indepartezi samburii. Le crestezi pe lung si le asezi una langa cealalta pe aluat. Peste prune, presari amestecul de alune pisate si fulgi de ovaz si dai prajitura la cuptor 45 minute.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează