ImprimareEmail

Retete prajituri - Prajitura cu 2 creme

Reteta: Prajitura cu doua creme

Ingredientele retetei culinare:

Pentru crema 1:

=> 6 galbenusuri

=> 6 linguri zahar tos

=> 200 g unt

Pentru crema 2:

=> 6 albusuri

=> 10 linguri zahar

=> 8 linguri de zahar

Pentru blat:

=> 6 albusuri

=> 6 linguri de zahar

=> 6 galbenusuri

=> 6 linguri faina

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Prepari blatul asa: Bati albusurile cu zaharul si dupa ce acesta s-a dizolvat complet, pui galbenusurile si faina. Torni amestecul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si-l coci. ca sa-i scoti apa si devine ca o spuma. Dupa ce s-au racit complet galbenusurile, le adaugi in unt. Pui aceasta crema pe blatul facut si racit.
  • Prepari crema 1 asa: Pe baie de aburi pui la fiert galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa. Freci untul ca sa-i scoti apa si devine ca o spuma. Dupa ce s-au racit complet galbenusurile, le adaugi in unt. Pui aceasta crema pe blatul facut si racit.
  • Prepari crema 2 asa: bati albusurile cu 10 linguri de zahar pe care le adaugi in ploaie. Trebuie sa-ti iasa o compozitie asemanatoare bezelelor. Arzi cele 8 linguri de zahar si torni fierbinte peste spuma de albusuri. Amesteci continuu pana se omogenizeaza tot si se topeste zaharul, lasi la racit. Pui aceasta crema peste prima crema. Decorezi cu nuci (o cana de ceai) taiate marunt si prajite in cuptor. Dai la rece.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează