ImprimareEmail

Retete prajituri - Prajitura cu crema de cafea si rom

Reteta: Prajitura cu crema de cafea si rom

Ingredientele retetei culinare:

=> 6 oua

=> 150 g zahar

=> 150 g nuci macinate

=> 1 praf de copt

=> 2 linguri faina

=> zeama de lamaie, sare

Pentru crema:

=> 200 g unt

=> 200 g zahar

=> 1 lingura cafea Elita

=> 1 esenta de rom

 

Prepararea retetei culinare:

  • Freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, le incorporezi cu grija in compozitia de albusuri, pui si nuca macinata si faina si omogenizezi totul. Torni blatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si il coci la foc potrivit 30 de minute. Pregatesti si crema: fierbi cafeaua Elita si o lasi sa se raceasca. Freci untul spuma cu zaharul, adaugi apoi romul si zatul de cafea si dai crema la rece. Dupa ce s-a racit blatul, il tai in doua, il umpli cu crema de cafea si tai prajitura bucati.
Notite:
PREGATIRE: 50 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează