ImprimareEmail

Retete prajituri - Sarlota cu piersici

Reteta: Sarlota cu piersici

Ingredientele retetei culinare:

=> 420 ml compot de piersici
=> 20 de piscoturi
=> 4 galbenusuri
=> 100 g zahar pudra
=> 50 ml lichior de portocale
=> 8 g gelatina
=> 250 ml lapte
=> 300 g frisca
=> 1 baton de vanilie

 


Prepararea retetei culinare:

  • Scoti piersicile din compot si pastrezi siropul. Jumatate din cantitatea de piersici o pasezi cu mixerul. Pui gelatina la inmuiat in apa rece. Fierbi laptele cu bucatile de vanilie si cand da in clocot, dai vasul deoparte si lasi acoperit 10 minute, apoi scoti bucatile de vanilie. Freci spuma galbenusurile si zaharul, torni laptele cald si pui compozitia la fiert, amestecand continuu pana ce se leaga, dar nu o lasi sa clocoteasca.

  • Dupa ce o iei de pe foc, incorporezi gelatina scursa si piureul de piersici, lasi crema sa se raceasca de tot, apoi o amesteci cu frisca. Intr-un castron amesteci 100 ml zeama de compot cu 50 ml lichior de portocale. Inmoi foarte putin piscoturile taiate la inaltimea cratitei. Ungi vasul de sarlota cu unt, il tapetezi cu hartie cerata, apoi pui piscoturile insiropate si umpli cu crema. Pui sarlota la frigider timp de 12 ore. O rastomi in momentul servirii si o ornezi cu jumatati de piersici.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează