ImprimareEmail

Retete prajituri - Tarta cu portocale

Reteta: Tarta cu portocale

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 oua

=> 75 g zahar

=> 60 g faina

=> o budinca de vanilie
(prepari un plic cu 500 ml lapte pe foc)

=> 2-3 portocale

=> 1 esenta de rom

=> 350 ml apa

=> un plic gelatina rosie


Prepararea retetei culinare:

  • Bati albusurile spume, adaugi zaharul, apoi galbenusile si faina. Compozitia o torni in tava rotunda speciala pentru tarta, bine unsa cu margarina sau unt si tapetata cu faina. Cand e coapta, dupa aproximativ 30 minute, rastorni pe un platou. Cand s-a racit blatul, il insiropezi cu un sirop facut din 100 ml apa, 50 g zahar si putin rom. Prepari budinca si o torni fierbinte. Aranjezi feliile de portocale sub forma de floare pe blat, apoi torni o gelatina calda, facuta din 250 g apa si 3 linguri zahar, fiarta pana devine transparenta.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează