ImprimareEmail

Retete prajituri - Triunghiuri fragede

Reteta: Triunghiuri fragede

Ingredientele retetei culinare:

PENTRU ALUAT:

=> 200g unt;

=> 250g branza de vaci;

=> 300g faina;

=> 1 lingurita bicarbonat;

=> sare;

=> 1 lingurita otet;

PENTRU UMPLUTURA:

=> 300g nuci macinate;

=> 350g gem de capsune;

=> 2 linguri zahar;

=> 1 ou.

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Freci untul spuma si-l amesteci cu branza trecuta prin sita, bicarbonatul stins cu otet, sare dupa gust, presari si faina in ploaie si framanti o coca elastica. O infasori apoi intr-un stergar curat si o dai la frigider pentru 1-2 ore. Imparti aluatul in doua parti egale din care intinzi doua foi pe care le tai patrate cu latura de 7 cm. Amesteci nuca macinata cu gemul si zaharul, pui o lingurita din aceasta umplutura pe fiecare bucata de aluat. Indoi aluatul ca sa rezulte un triunghi si presezi marginile ca sa nu se dezlipeasca la copt. Ungi apoi triunghiurile cu ou batut, le asezi intr-o tava tapetata cu faina si le  dai la cuptor pentru 25 de minute.

Notite:

PRET: 15 RON- 18 buc
COACERE: 25 de minute

PREGATIRE: 2h si 15 minute

Daca gemul de capsune e foarte dulce nu mai adaugi in umplutura si zahar.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează