ImprimareEmail

Retete prajituri - Turta dulce

Reteta: Turta dulce

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 cani de faina

=> o cana de zahar

=>  un pachet praf de copt

=> un plic zahar vanilat

=> o lingurita scortisoara

=> un ou

=> zeama de la o lamaie

=> 2 linguri cu miere

=> 2 linguri cu unt sau margarina

 

Prepararea retetei culinare:

  • Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga mierea, zaharul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Cand se topesc bine, se dau putin la racit. Cand nu frige la deget, se toarna compozitia peste faina, se adauga zeama unei lamai, oul batut putin cu furculita, apoi toate condimentele. Se framanta bine si se intinde aluatul cu sucitorul (sau o sticla de bere, unsa cu ulei); apoi se taie cu un cutit patrate sau alte forme si se coc in tava unsa si tapetata cu faina. In 10 minute sunt gata. Atunci se pot introduce cozonacii fara frica de a-i arde. Am pastrat cantitatea si termenii retetei asa cum le am gasit in caietul de bucate.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează