ImprimareEmail

Retete pui - Pui cu smochine

Reteta: Pui cu smochine

Ingredientele retetei culinare:

=> 300 g carne de pui

=> 250 g smochine

=> 100 g vin

=> 1 ceapa

=> 150 g sos rosii

=> 40 g zahar

=> 25 g unt

=> Delikat - Gust de Gaina

Prepararea retetei culinare:

Smochinele se tin in apa sa se inmoaie. Se pune untul intr-o cratita, pe foc mic si cand s-a infierbantat, se introduc bucatile de pui si ceapa tocata. Acoperi cu capac si fierbi in zeama pe care o lasa carnea. Dupa ce a scazut zeama, torni apa si fierbi in continuare acoperit. Speli smochinele, le pui peste carne si mai lasi sa fiarba. Arzi putin zaharul, stingi cu putina apa si lasi sa fiarba pana se dizolva tot si apoi torni in cratita cu carne. Torni si sosul de rosii, vinul, Delikat Gust de Gaina, si mai lasi sa fiarba la foc mic pana scade, dar nu de tot, caci sosul este delicios.

Notite:
PRET: 15 LEI - 4 portii
PREGATIRE: 1 ora si 25 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează