ImprimareEmail

Retete pui - Pui glasat

Reteta: Pui glasat

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 pui

=> 2 linguri de unt

=> 2 linguri faina

=> 2 galbenusuri

=> zeama de la o lamaie

=> cimbru, 2 foi dafin

=> sare, piper

=> 1 legatura patrunjel

Prepararea retetei culinare:

Puiul curatat si spalat il pui sa fiarba intr-o oala cu 1,5 l apa cu cimbru, sare, foi de dafin. Cand a fiert, il scoti pe o farfurie si-l lasi sa se raceasca. Il portionezi in bucati putin mai mari si, pe cat posibil, dezoseaza-l.
Faci un sos din unt pe care il incingi si in care torni faina, invartesti de 2-3 ori si stingi cu supa in care a fiert puiul. Trebuie sa aiba consistenta unei ciulamale subtiri. Il iei de pe foc, il lasi sa se mai racoreasca, adaugi pe rand cele doua galbenusuri, sare, piper si zeama de lamaie. Dai bucatile de pui prin acest sos, incat sa se imbrace intr-un strat subtire de cativa milimetri. Le pui pe un platou sa se racoreasca si apoi la frigider. Cand le servesti, le pui pe un strat de foi de salata si presari frunze de patrunjel. Trebuie tinut in frigider ca glazura sa se mentina pe bucatile de carne.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează