ImprimareEmail

Retete romanesti - Colacei de Paste

Reteta: Colacei de Paste

Ingredientele retetei culinare:

=> 350 g faina

=> drojdie cat o nuca

=> 75 g zahar

=> 1 plic zahar vanilat

=> 1 galbenus

=> coaja de lamaie rasa

=> sare

=> 150 g smantana

=> 75 g margarina topita

=> 100 ml lapte

Prepararea retetei culinare:

  • Se face o maia din laptele caldut, drojdia, putin zahar si 2 linguri faina. Intr-un vas se pun restul ingredientelor, la care se va adauga maiaua crescuta. Se framanta bine si se lase la dospit 30 de minute. Se incinge cuptorul, timp in care aluatul se imparte in opt bucati pe care le lungiti si le impletiti cate doua, dandu-le forma de coronita.

  • Separat, un galbenus se amesteca cu 25 ml lapte si se ung colaceii, ii presaram cu zahar tos si ii lasam 10 minute sa creasca in tava, dupa care-l coacem.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează