ImprimareEmail

Retete romanesti - Drob de miel (placintele de cighir)

Reteta: Drob de miel (placintele de cighir)

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg maruntaie de miel

=> 500 g ficat de miel

=> 3 cepe

=> 4 oua

=> 100 g faina

=> 200 g untura

=> verdeata

=> piper

=> sare

=> prapur de miel

Prepararea retetei culinare:

  • Maruntaiele se taie in bucati, se spala, se oparesc si apoi se pun la fiert in apa rece cu cateva boabe de piper si 2 foi de dafin. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca, se toaca marunt cu satarul. Intre timp se caleste ceapa in untura, la care se adauga maruntaiele tocate, sare, piper si impreuna se mai prajesc cam 15 minute pe foc iute, amestecandu-se mereu pentru a nu se prinde. Se lasa sa se raceasca, se adauga 2 oua, verdeata tocata marunt, se amesteca bine si se imparte in portii care se pun pe bucati de prapur (dupa ce a fost tinut in apa rece). Infasuram tocatura bine si se da fiecarei bucati o forma rotunda. Acestea se trec prin faina si ou batut si se prajesc pe ambele part intr-o tigaie cu untura incinsa, la foc mic, pentru a se patrunde bine.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează