ImprimareEmail

Retete romanesti - Galuste de cartofi cu sos de rosii

Reteta: Galuste de cartofi cu sos de rosii

Ingredientele retetei culinare:

=> 500g cartofi

=> 2 linguri faina

=> sare

=> piper

=> 1 ceapa

=> 1 lingurita untura

=> 500g rosii sau 1 lingura bulion

=> 1 lingura de zahar

=> 1 lingura de branza rasa

 


Prepararea retetei culinare:

  • Fierbi cartofii, ii cureti si se trec prin sita sau prin masina de carne. Se adauga faina astfel incat aluatul sa fie ceva mai tare, se potriveste de sare si piper. Dai mainile prin faina si creezi carnaciori de marimea degetului si se fierb in apa cu sare. Intre timp se face sosul de rosii astfel: se prajeste o ceapa tocata marunt cu putina untura, se atinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. Se adauga cate putin bulion, o lingura de zahar si se potriveste de sare. Se scurg galustele, se asaza pe farfurie, deasupra se toarna sosul si se presara branza rasa.

Notite:
Se servesc calde.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează