ImprimareEmail

Retete romanesti - Ostropel de pui oltenesc

Reteta: Ostropel de pui oltenesc

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 pulpe de pui intregi

=> 3 linguri ulei

=> 1 morcov mare

=> 3 cartofi

=> 5-6 catei usturoi

=>  4 linguri otet

=> 150 g smantana grasa

 

Prepararea retetei culinare:

  • Intr-o cratita incapatoare incingi uleiul si pui puiul sa se rumeneasca vreo 5-10 minute. Tai morcovul rondele si cartofii cubulete si ii adaugi peste pui. Torni deasupra apa cat sa acopere ingredientele si lasi la fiert. Cand mancarea a fiert, scurgi zeama. Ar fi bine sa o pui la pastrare, eventual in cogelator, pentru a o folosi ca baza la alte mancaruri.

  • Atentie! Nu lasa la fiert decat atat cat trebuie pentru ca legumele sa fie facute, fara sa se sfarame insa. Pui cratita din nou la foc, adaugi usturoiul zdrobit si otetul. Mai lasi 3 minute pe foc, dar nu amesteca prea mult pentru a nu sfarama legumele. Daca nu e suficient lichid, poti sa adaugi 1-2 linguri din zeama scursa anterior. Inchizi focul, adaugi smantana si amesteci usor. Presari deasupra patrunjel tocat.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează