ImprimareEmail

Retete romanesti - Pasca cu aluat din pandispan

Reteta: Pasca cu aluat din pandispan

Ingredientele retetei culinare:

=> 10 oua

=> 10 linguri zahar

=> 8 linguri faina

=> 1 plic zahar vanilat

Prepararea retetei culinare:

  • Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul (in ploaie), batand in continuare. Se adauga, pe rand, galbenusurile (batand bine dupa fiecare), zaharul vanilat si faina cate putin, amestecand de jos in sus. Se unge forma (tavile) cu unt sau grasime, se toarna jumatate din compozitie si se lasa la cuptor pana se coaguleaza pandispanul, apoi se scot tavile, se pune umplutura (restul de pandispan) si se da la cuptor la foc potrivit. Cand sunt gata, turnam deasupra o glazura alba.      Umplutura: 600 g branza de vaci, 6 oua, 8 linguri smantana, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 12 linguri zahar, vanilie, coaja de lamaie, 200 g stafide. Branza se da prin sita, se amesteca cu toate ingredientele si albusurile batute spuma. La urma se adauga aromele si stafidele.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
+1 #3 ghj 11-04-2012 20:56
:evil:
Citat
 
 
+4 #2 Bogdan 14-04-2011 13:29
Iti multumim pentru reteta adaugata! Va propun sa realizati un cont nou la adresa: http://www.retetelebucatarului.ro/user/crea-i-un-cont si sa adaugati reteta din contul dumneavoastra de Autor.
Va multumim!
Citat
 
 
+2 #1 Bolovan Angelica 14-04-2011 04:27
Am si eu o reteta de pasca cu aluat de pandispan, numai ca e putin diferita de asta. Intr-un castron mai mare pun 700 grame brinza dulce de vaca, amestec cu 4 linguri zahar, 200 grame stafide, care au fost tinute in rom 2 ore, cu 3 galbenuri si 3 albusuri batute spuma, esenta de rom, un pic de sare, coaja de lamiie si vahar vanilinat dupa gust. Fac un aluat de pandispan din 8 oua, 8 linguri de faina si 8 linguri de zahar. Tapetez cu hirtie de copt o cratita rotunda, cam de 4 litri,torn in mijlocul cratitei un sfert din compozitia de pandispan. Restul compozitiei il amestec bine cu brinza si-l torn peste pandispanul din cratita. Il torn incet in mijlocul gramajoarei de pandispan, care acum se duce spre peretii cratitei, formind o foaie. Se coace la foc potrivit pina e rumena la fata si nu se mai lipeste aluat de scobitoare. Pofta buna !
Citat