ImprimareEmail

Retete romanesti - Pasca cu smantana

Reteta: Pasca cu smantana

Ingredientele retetei culinare:

=> un ou

=> 2 linguri smantana

=> 2 linguri margarina

=> 1 praf de copt stins cu otet (o lingura)

 

Pentru crema:

=> 800 g smantana

=> 6 oua

=> 300 g zahar

=> 3 linguri faina de grau

Prepararea retetei culinare:

  • Cu aluatul se acopera fundul si marginile unei tavi (cratita) rotunde pentru tort care a fost unsa inainte cu ulei.     Peste aceasta foaie se toarna crema din 800 g smantana tinuta timp de 10 ore intr-un tifon dublu pe faina de porumb pentru a scoate tot zerul din ea. Smantana se amesteca cu 6 galbenusuri frecate cu 300 g zahar, 6 albusuri batute spuma, 3 linguri faina de grau, arome. Dupe preferinta, se pun cacao si stafide, sare dupa gust, zahar vanilat.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează