ImprimareEmail

Retete romanesti - Pasca moldoveneasca cu branza de vaci

Reteta: Pasca moldoveneasca cu branza de vaci

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg faina

=> 50 g drojdie de bere

=> 600 g zahar

=> 400 ml lapte

=> 10 oua

=> 1,5 kg branza de vaci

=> 100 g smantana

=> 200 g unt

=> 40 g coaja rasa de lamaie si portocala

=> 200 g stafide

=> 3 plicuri zahar vanilat

=> 100 g gris

=> sare

 

Prepararea retetei culinare:

  • Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, se adauga 50 g de faina si 50 g zahar. Se lasa sa dospeasca,
    si dupa ce plamada a crescut se adauga 250 g zahar, restul de lapte si faina, untul topit, 3 oua intregi, sare, 20 g coaja de lamaie si portocala, 100 g stafide, 1 plic zahar vanilat. Se framanta bine, apoi se lasa sa creasca. Branza de vaci se amesteca cu 300 g zahar, 100 g smantana, 6 oua, 2 plicuri zahar vanilat, restul de coaja de lamaie si portocala rasa, 100 g stafide si 100 g gris. Se aleg tavi rotunde, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Dintr-o parte de aluat se intind foi cu grosimea de 15 mm care se asaza in tavi, acoperindu-se fundurile tavilor.

  • Din aluatul ramas se fac suluri subtiri, se impletesc in trei si se asaza de jur imprejurul tavii cu aluat. Se toarna la mijloc compozitia cu branza de vaci, se unge pe deasupra cu ou diluat cu putina apa, se lasa sa creasca o ora si se coc la cuptor la foc potrivit.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează