ImprimareEmail

Retete romanesti - Pui bucovinean cu smantana

Reteta: Pui bucovinean cu smantana

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 pui mai mare

=> 1 kg smantana

=> 3-4 linguri faina

=> sare

=> cateva linguri de ulei

=> 1 legatura marar proaspat

=> 1 ceapa mare

=> 2 morcovi

=> 2 radacini patrunjel

 

Prepararea retetei culinare:

  • Cureti puiul, il speli si il parlesti pe flacara aragazului, pentru a indeparta eventualele tuleie (pene) ramase. Il speli bine, dupa care il transezi in bucati mai mici. Separat, intr-o oala mai mare, incingi cateva linguri ulei si calesti morcovii si radacinile de patrunjel, curatate, spalate si date prin razatoarea cu ochiuri marl. Pui bucatile de carne, torni apa si lasi sa fiarba acoperit, avand grija sa inlaturi spuma formata.

  • Cand carnea de pui este foarte bine fiarta, o scoti pe un platou, iar din apa in care a fiert puiul, faci un delicios bors gustos cu taitei de casa, bos si zarzavat proaspat. Intr-o cratita, amesteci smantana cu faina si lasi sa fiarba aproximativ 10 minute. Adaugi bucatile de carne si mararul tocat marunt si amesteci, sa nu se princla de vas. Potrivesti gustul de sare si lasi pe foc sa dea cateva clocote. Servesti cu mamaliguta calda.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează