ImprimareEmail

Retete romanesti - Pui la test

Reteta: Pui la test

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 pui (2 kg)

=> verdeturi multe (cimbru, busuioc, leustean, menta)

=> 200 g unt

=> 2 kg sare grunjoasa

Prepararea retetei culinare:

  • Prindea bunica un pui din curte, mai dolofan, il pregatea pentru preparare, apoi ne trimetea pe noi, copiii, in gradina sa-i aducem "verzatura", cum spunea ea: cimbru, busuioc, leustean, menta verde. Le zdrobea in taus, amesteca cu untul facut de ea, destul de mult, si facea un mojar, cu care freca puiul bine, apoi toata verdeata o punea in interiorul puiului.

  • Uneori adauga in interiorul puiului corcoduse si prune verzi, apoi impacheta puiul in sare grunjoasa, il acoperea si-l tinea la test cam 2-2,5 ore, iar noi, copiii, dadeam tarcoale cuptorului. Puiul trage cata sare ii trebuie, spunea bunica. Am pregatit si eu la cuptorul electric aceasta reteta si l-am tinut cam 2 ore, la 180 de grade Celsius. Cand scoti puiul din cuptor, indepartezi crusta formata si aduci la masa cu mamaliga si mujdei de usutroi verde. Merge foarte bine cu un vin alb de Cotnari.

Notite:

Atentie cand se indeparteaza crusta de sare sa nu se rupa si pielea. Ungeti bine cu unt puiul. Eu am pus si tarhon verde. Aromele verdeturilor vor da o aroma deosebita puiului. Va doresc pofta buna si cu siguranta ca va veti impresiona musafirii!

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează