ImprimareEmail

Retete romanesti - Tocana ardeleneasca

Reteta: Tocana ardeleneasca

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg carne porc

=> 150 g untura

=> 500 g ceapa

=> 200 g ardei gras

=> 800 ml supa de oase

=> 1 legatura patrunjel

=> 400 g faina

=> 3 oua

=> 2 linguri pasta de tomate

=> 1 lingura boia de ardei

=> sare, piper

 

Prepararea retetei culinare:

  • Carnea o cureti, o speli, o scurgi de apa si o tai in cubulete de circa 2 cm. Ceapa si ardeiul, il speli si il tai marunt. Carnea impreuna cu ceapa si ardeiul gras le calesti inabusit in untura si 100 ml supa de oase. Dupa 10 minute, adaugi pasta de tomate, diluata cu 50 ml supa si boiaua de ardei. Calesti inca 3-4 minute, apoi adaugi restul de supa, potrivesti de sare si piper.

  • Lasi sa fiarba 40-50 minute. Din oua, faina si apa faci o coca de consistenta tare, din care intinzi "fasii" cu diametrul de circa 1 cm si din ele tai bucati de 2 cm. Le fierbi apoi in apa clocotita cu sare, scurgi si pui in cratita cu tocana. Mai fierbi tocana inca 10 minute. Se serveste fierbinte, cu patrunjel tocat marunt.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează