ImprimareEmail

Retete sosuri - Sos de hrean

Reteta: Sos de hrean

Ingredientele retetei culinare:

=> 50 g unt

=> 3 fire ceapa

=> 5 cm hrean fin razuit

=> 300 ml supa de gaina (poate fi din cub Maggi)

=> 1 lingurita otet de mere

=> 2 lingurite faina

=> 150 ml frisca

á

Prepararea retetei culinare:

  • Intr-o craticioara topim o lingura de unt in care adaugam ceapa, hreanul si le calim un minut la foc mijlociu.

  • Adaugam apoi 2 linguri de supa si otetul, amestecand continuu pana cand hreanul absoarbe lichidul. In alt vas topim restul de unt, adaugam faina pe care o prajim 1-2 minute, adaugam supa, amestecand continuu sa nu aiba cocoloase pana cand se leaga sosul. Apoi adaugam hreanul preparat anterior, mai fierbem impreuna totul inca 5 minute. Adaugam frisca lichida si lasam sa mai dea un clocot la foc mic. Sosul de hrean se serveste cald.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â