ImprimareEmail

Retete sosuri - Sos de macris

Reteta: Sos de macris

Ingredientele retetei culinare:

=> 60g unt

=> 500g frunze de macris

=> 250ml smantana

=> 2 cepe

=> 1/2 lamaie

=> sare si piper

Prepararea retetei culinare:

  • Topiti untul intr-o cratita, la foc mic, si adaugati ceapa curatata si taiata cat mai marunt, eventual, data pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga sucul de la o jumatate de lamaie si smantana, amestecand mereu. Se lasa sa fiarba 1 minut si apoi se adauga frunzele de macris, spalate si taiate in fasii lungi sau tocate marunt. Se lasa vasul la foc potrivit 3 minute. Se amesteca de mai multe ori in vas in acest rastimp, pentru ca macrisul sa se inmoaie uniform. Se condimenteaza cu sare si piper si se serveste ca garnitura la carnea de miel.

Notite:

Pofta buna!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează