ImprimareEmail

Retete torturi - Tarta cu fructe de padure si frisca

Reteta: Tarta cu fructe de padure si frisca

Ingredientele retetei culinare:

=> 200 g faina

=> 500 g migdale

=> 50 g zahar

=> 1 ou

=> 125 g unt

=> coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

=> 1 budinca de vanilie

=> 400 ml lapte

=> 2 linguri zahar

=> 200 g frisca

=> 200 g afine, 200 g zmeura

Prepararea retetei culinare:

Treci migdalele prin masina de macinat nuci, apoi le amesteci cu faina, zaharul, untul, oul, coaja rasa de lamaie si un praf de sare si framanti un aluat potrivit pe care-l dai la rece pentru jumatate de ora. Il intinzi apoi intr-o foaie subtire din care tai patratele pe care le asezi in formele de tarte unse cu unt. Le coci la foc potrivit, 10-15 minute si dupe ce s-au racit, le scoti din forme si pregatesti budinca dupa instructiunile de pe plic, speli si fructele si le lasi sa se scurga. Umpli tartele cu budinca, le decorezi cu frisca si fructe de padure si le dai la rece pentru 30 de minute.

Notite:
PREGATIRE: 60 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează