ImprimareEmail

Retete torturi - Tarta cu prune si piersici

Reteta: Tarta cu prune si piersici

Ingredientele retetei culinare:

=> 250 g prune

=> 4 piersici

=>  2 liniguri zeama de lamaie

=> 200 g zahar pudra

=> 200 g faina

=> 1 pachet zahar vanilat

=> 200 g unt sau margarina

=> 5 oua

=> sare

=> esenta de rom

Prepararea retetei culinare:

Cureti piersicile de coaja si scoti samburii si de la prune, si de la piersici, apoi le tai felii si le stropesti cu zeama de lamaie. Freci bine untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi incorporezi galbenusurile unul cate unul. Albusurile le bati spuma, adaugi treptat cate o lingura de spuma si una de faina la crema de galbenus, iar la urma pui esenta de rom. Ungi o forma de tarta cu unt si o tapetezi cu faina, apoi torni aluatul. Asezi prunele si piersicile taiate felii si dai tarta la cuptorul incalzit in prealabil, unde o lasi 30-35 de minute. Cand este gata, o lasi sa se raceasca, apoi o scoti din forma, o asezi pe un platou si presari deasupra zahar pudra si scortisoara.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează