ImprimareEmail

Retete torturi - Tort cu blat de nuca, bezea si crema de cafea

Reteta: Tort cu blat de nuca, bezea si crema de cafea

Ingredientele retetei culinare:

=> 5 oua

=> 5 linguri zahar

=> 2 linguri faina

=> 120 g nuca macinata

Pentru bezea:

=> 5 albusuri

=> 7 linguri zahar

=> 1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

=> 5 galbenusuri

=> 5 linguri cafea Elita preparata

=> 200 g unt

=> 1 lingura cacao

=> 8 linguri zahar

=> 200 g frisca

Prepararea retetei culinare:

Bati albusurile cu zaharul, apoi adaugi pe rand galbenusurile, nuca macinata si faina. Ungi o forma de tort cu unt si o tapetezi cu faina, torni cornpozitia si coci blatul la foc potrivit 30 de minute. In acest timp, bai albusurile spuma cu zaharul si vanilia si cand blatul este pe trei sferturi copt, intinzi bezeaua si mai dai totul la cuptor pentru 10-15 minute. Pregateti apoi crema: freci galbenusurile cu zaharul, adaugi cacaua si cafeaua Elita preparata si racita, fierbi compozitia pe foc mic si dupa ce s-a ingrosat o dai deoparte. O lasi sa se raceasca, o amesteci cu untul frecat spuma si o dai la frigider. Dupa ce s-a racit blatul cu bezeaua imbraci cu crema de cafea, il decorezi cu frisca si-l dai la frigider.

Notite:
PREGATIRE: 1 ora si 35 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează