ImprimareEmail

Retete torturi - Tort cu crema de zahar ars

Reteta: Tort cu crema de zahar ars

Ingredientele retetei culinare:

Pentru blat:

=> 8 linguri faina

=> 8 oua

=> 8 linguri zahar + 2 cani zahar

=> 1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

=> 8 oua

=> 1 cana zahar

=> 1l lapte

=> 200 g frisca

Prepararea retetei culinare:

  • Topesti cele 2 cani de zahar in vasul in care coci tortul, apoi tapetezi cu zaharul topit peretii vasului si lasi sa se raceasca. Bati in acest timp albusurile spuma, adaugi cele 8 linguri de zahar, apoi pe rand, galbenusurile, vanilia si faina.
  • Amesteci ouale cu zaharul si laptele cald si rastorni crema obtinuta in vasul tapetat cu zahar topit. Torni apoi cu grija peste crema compozitia de blat si dai tortul la cuptor pentru 40 de minute. Lasi tortul sa se raceasca apoi il rastorni pe o farfurie cu grija ca sa nu se scurga siropul. Ornezi apoi tortul cu frisca si cu ce fructe iti plac si-l dai la rece.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează