ImprimareEmail

Retete torturi - Tort cu fructe si blat de nuci

Reteta: Tort cu fructe si blat de nuci

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 cani nuca macinata;

=> 1 si 1/2 cana zahar;

=> 1 si 1/2 cana cu apa;

=> 3 linguri cacao;

=> 8 oua;

=> 1 kg portocale

=> 1 cutie compot de ananas

=> 1/2 kg frisca

=> 1 pliculet gelatina transparenta

=> 1 fiola esenta de rom;

=> 1 fiola esenta de vanilie

 

Prepararea retetei culinare:

Intr-o cratita pui la fiert nuca, zaharul si apa si le lasi sa fiarba pana ce compozitia devine o pasta groasa, ca o mamaliga. O dai deoparte si o lasi sa se raceasca si dupa aceea ii adaugi cacaua si galbenusurile. Bati albusurile spuma si le adaugi impreuna cu esentele in compozitia de nuci. Ungi o forma de tort ( sau o cratita ) cu ulei, o tapetezi cu hartie si rastorni compozitia de blat. Lasi la cuptor circa 20-25 de minute pana ce prinde crusta deasupra. Copt, il rastorni pe platou, il insiropezi cu zeama de la compotul de ananas , asezi fructele si peste ele gelatina pregatita cum scrie pe plic. Ultima operatiune este aceea a ornarii cu frisca, pentru care te invit sa-ti folosesti din plin fantezia!

Notite:
SERVIRI: 6-8 portii
COACERE: 25 de minute
FIERBERE: 15 de minute
PREGATIRE: 30 de minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează