ImprimareEmail

Retete torturi - Tort cu praf de inghetata

Reteta: Tort cu praf de inghetata

Ingredientele retetei culinare:

BLATUL:

=> 5 oua

=> 5 linguri de apa

=> 5 linguri zahar

=> arome

=> o cana faina

SIROPUL:

=> 10 linguri de zahar

=> apa

=> esenta vanilie

CREMA:

=> 200ml lapte

=> 2 pachete praf de inghetata vanilie sau capsuni

GLAZURA:

=> 100ml lapte

=> 1 pachet frisca praf sau frisca gata preparata

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

Pentru blat se separa ouale. Se bat albusurile spuma, se pune cate putin zahar pana rezulta o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pu, amestecand usor, peste albusuri. Se pune apoi faina, incorporand usor cu lingura. Se tapeteaza o cratita de 3l, se rastoarna compozitia si se da la cuptor la foc mic la inceput. Se taie blatul in 3 parti, cand este rece se insiropeaza cu siropul ( obtinut la rece prin dizolvarea zaharului intr-o cana de apa si arome ). Crema se face cu mixerul batand frisca cu laptele. Se pune crema intre blaturi ( punand mai putin lapte, va fi foarte consistenta ).

Notite:
Se orneaza cu frisca, fructe, jeleuri etc.
Este foarte gustos, usor de digerat, ieftin si frumos.
Se poate face cu inghetata de cacao, in acest caz adaugand siropului esenta de rom.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
0 #1 Punguta Daniela 03-09-2011 17:25
:love: :love: :love: super tortul,ami place toate retetele ce se vad.sanatate
Citat