ImprimareEmail

Retete torturi - Tort de clatite cu glazura de cacao

Reteta: Tort de clatite cu glazura de cacao

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 ml apa minerala

=> 300 g faina

=> 1 varf de lingurita bicarbonat

=> 2 plicuri budinca de vanilie si cappuccino Darling

=> 1 l lapte

=> 4 linguri zahar

=> sare

=> ulei

GLAZURA:

=> 6 linguri cacao

=> 8 linguri zahar

=> 2 linguri ulei

=> 2 linguri apa fierbinte

Prepararea retetei culinare:

Amesteci apa minerala cu faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si un praf de sare ca sa obtii un aluat potrivit, din care prajesti clatite subtiri in ulei incins, la foc mic. Le lasi sa se raceasca si prepari separat budincile. Amesteci continutul fiecarui plic cu 2 linguri zahar si putin lapte, adaugi amestecul in 500 ml lapte, lasi sa fiarba cat sa se ingroase si dai deoparte. Dupa ce ai fiert budincile si s-au racit, asamblezi tortul: pui alternativ pe un platou o foaie de clatita 2 linguri de budinca cu aroma de vanilie, alta clatita, 2 linguri budinca cu aroma de cappuccino si tot asa pana termini cu o clatita. Amesteci apoi cacaua cu zaharul, uleiul si apa fierbinte ca sa obtii glazura cu care imbraci tortul. Il tai felii numai dupa ce l-ai tinut la rece 1 ora.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează