ImprimareEmail

Retete torturi - Tort de portocale

Reteta: Tort de portocale

Ingredientele retetei culinare:

=> 1/4 cana cu lapte

=> 6 galbenusuri

=> 12 linguri zahar

=> coaja rasa de la o portocala

=> 2 kiwi

=> 500 g frisca

=> 4-5 portocale

=> 400 g piscoturi

=> 3 foi gelatina

 

Prepararea retetei culinare:

  • Fierbi intr-o craticioara laptele cu coaja de portocala, apoi dai focul mai mic, adaugi gelatina si cele 6 galbenusuri batute in prealabil cu zaharul. Lasi compozitia pe foc pana se ingroasa putin si apoi o lasi sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine, o amesteci cu frisca bine batuta. Cureti portocalele si kiwi si le tai rondele, apoi le asezi pe fundul si pe peretii unei cratite de 6 kg pe care ai pus mai inainte folie de plastic.
  • Torni in cratita jumatate din compozitie, pui un rand de piscoturi, dupa care torni restul de crema. Deasupra pui tot un rand de piscoturi si dai la rece. A doua zi rastorni tortul pe un platou.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează