ImprimareEmail

Retete legume - Dovlecei moldovenesti

Reteta: Dovlecei moldovenesti

Ingredientele retetei culinare:

=> 3-4 dovlecei mici

=> 100-150 g cascaval(sau telemea, sau branza de burduf)

=> 100-200 ml smantana

=> 2 oua

=> rosii si ardei

=> 3 linguri faina

=> piper, pesmet, marar

=> sare

=> unt sau margarina

 

Prepararea retetei culinare:

  • Speli dovleceii si ii pui intregi si necuratati la fiert, pentru 10 minute. Ii tai apoi in jumatati, pe lungime, si ii asezi in strecuratoare cu semintele in jos.

  • Dovleceii, spre deosebire de alte legume, retin multa apa la fiert. Le scoti mijlocul astfiel incat marginea sa ramana de 1 cm grosime. Ungi tava cu unt sau margarina, o tapetezi cu pesmet si asezi in ea jumatatile cu scobitura in sus. Miezul de dovlecel il toci si amesteci cu cascavalul ras, ouale, faina, smantana, marar, 1 varf de cutit de piper, 1/2 lingurita sare si le amesteci bine. Compozitia o asezi in jumatatile de dovlecei (daca este mai multa poate trece peste acestia), apoi ii nivelezi. Ii tii la cuptor 30 de minute pana se rumenesc. Cand sunt gata ii tai in portii patrate si ii mananci fierbinti, cu smantana sau cascaval ras, asortati si cu felii de ardei gras si rosii. Un pahar de vin rosu alaturi este excelent!

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează