Reteta: Iahnie cu linteIngredientele retetei culinare:
|
||
Prepararea retetei culinare:Cu o seara inainte pui lintea in apa rece sa se inmoaie. A doua zi scurgi apa in care a stat si o pui la fiert in apa rece cu sare. Cat timp fierbe lintea te ocupi de restul mancarii si pentru aceasta cureti cepele, le tai marunt si le pui la calit in ulei. Peste ceapa calita (sa fie aurie, nu trebuie sa o prajesti prea mult) pui pasta de rosii si ardeiul taiat fideluta, usturoiul pisat, sare si piper. Lasi sa fiarba cateva clocote timp in care scurgi lintea de apa in care a fiert si o pui intr-o cratita. Peste linte torni amestecul de ceapa, pasta de rosii si ardei si le lasi sa fiarba cateva minute impreuna. La final presari marar sau magheran, dupa gust. |
||
Notite:
PRET: 10 LEI - 4 portii
PREGATIRE: 14 ore
Pofta buna! |
Retete mancare - Iahnie cu linte
Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 22:17 Scris de Minerva Lupean