ImprimareEmail

Retete Paste - Oua incondeiate

Reteta: Oua incondeiate

Ingredientele retetei culinare:

=> oua

=> ceara de albine

=> grasime

Prepararea retetei culinare:

  • Reteta mamei: Spala ouale, le fierbea, apoi le incondeia cu "chisita" ( un capat de siret metalic, introdus intr-un betisor de lemn crestat la capat, apoi legat ). Intr-o cutie metalica topea ceara de albine si cu chisita introdusa in ceara fierbinte, desena pe oua diverse modele geometrice si florale. Apoi colora cu o pensula interiorul modelelor si dupa ce se uscau culorile, le acoperea cu ceara fierbinte si apoi introducea ouale in alta culoare ( pentru colorarea fondului ). Fondul caracteristic in zona noastra este " lila " ( mov ), culoare care se realiza din mina de creion chimic. Dupa ce scotea ouale din vopsea, le lasa sa se usuce culoarea, apoi le incalzea putin in apropierea focului si stergea ceara cu o carpa moale. Astfel liniile de contur erau albe, golurile modelelor colorate diferit ( galben, roz, verde, rosu ) si fondul mov. Cand toate ouale erau gata le stergea cu o bucata de slanina sau cu o carpa inmuiata in grasime pentru a le da luciu, stralucire.
Notite:

Daca nu ai chisita poti folosii un ac de gamalie infipt intr-un creion. Desenezi cu el folosind ceara de albine.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează