ImprimareEmail

Retete sarbatori - Carnati ardelenesti cu boia

Reteta: Carnati ardelenesti cu boia

Ingredientele retetei culinare:

=> 5 kg de carne de porc cu putina grasime;

=> 150 g usturoi - aprox 5 caciulii;

=> 25 g boia de ardei dulce;

=> 10 m mate de porc mai subtiri;

=> sare si piper dupa gust;



 

Prepararea retetei culinare:

Speli foarte bine matele cu o zi inainte de a prepara carnatii, le intorci pe dos si le tii pana a doua zi in apa, in care ai pus 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu. Dai carnea prin masina de tocat, o sarezi, o piperezi si pui boiaua. Cureti usturoiul, il pisezi, adaugi peste el 200 ml apa calduta si il lasi asa 1-2 ore. Strecori, apoi si torni zeama rezultata peste tocatura. Framanti bine umplutura, o gusti si mai adaugi, daca este nevoie, sare, piper sau usturoi. Cu aceasta compozitie umpli matele.

Se pot manca proaspeti sau dati la fum pentru circa 4-5 ore. Fumul bun il faci din rumegus de brad, lemn de salcie si coceni de porumb, coji de nuca sau daca adaugi cate o frunza de nuc uscata.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează