ImprimareEmail

Retete sarbatori - Jambon afumat copt in aluat

Reteta: Jambon afumat copt in aluat

Ingredientele retetei culinare:

=> 1/2 dintr-un jambon
( sau 1 bucata pulpa de porc sarata si afumata sau fiarta )
;

=> 2 capatani usturoi;

=> faina de grau sau de secara;

=> apa;

=> putin pesmet fin;

=> otet;

=> sare dupa gust. 

 

 

 

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  •       Tai jumatate din jambon si il pui de seara pana dimineata intr-o oala cu apa rece amestecata cu otet ( o parte apa, una otet ) si usturoiul taiat marunt. Carnea trebuie sa fie acoperita cu acest lichid. A doua zi, faci un aluat mai tare din faina, apa calduta si sare. Il framanti si il intinzi gros de 1 cm. Stergi jambonul de apa si il invelesti bine cu acest aluat. faci cateva intepaturi in aluat, apoi pui jambonul intr-o tava unsa cu ulei si-l dai la cuptorul incins, iar dupa 10-15 minute lasi focul mic. dupa 1 si 1/2 ora  aluatul trebuie sa fie rumenit. Scoti jambonul pe un platou si-l servesti cu piure de cartofi si salata de sfecla.
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează