ImprimareEmail

Retete prajituri - Bulgare de zapada

Reteta: Bulgare de zapada

Ingredientele retetei culinare:

Pentru blat:

=> 400 g zahar

=> 8 galbenusuri

=> 2 plicuri zahar vanilat

=> 8 linguri apa fiarta

=> 1 praf de copt

=> 2 linguri cacao

=> 8 albusuri

=> 250 g faina

Pentru crema:

=> 1 plic praf de budinca

cu gust de vanilie

=> 1 pachet margarina cub

=> 200 g zahar pudra

=> 2 linguri faina

=> 400 ml lapte

Pentru ornat:

=> nuca de cocos

Prepararea retetei culinare:

  • Cum procedezi pentru blat: pe baie de aburi freci galbenusurile cu zaharul si apa fierbinte, pana se topeste zaharul. Dai deoparte si amesteci compozitia in continuare pana se raceste si devine spumoasa. Adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua, iar la final albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa cu margarina torni compozitia si o coci la foc potrivit.

  • Cand s-a racit blatul il tai pe orizontala in jumatate, apoi cu un pahar mic tai din fiecare parte rondele pe care le vei lipi 2 cate 2 cu o crema pe care o pregatesti astfel: amesteci praful de budinca cu cele 2 linguri de faina si jumatate din lapte. Pui laptele ramas la fiert, adaugi compozitia cu praf de budinca si cand clocoteste amesteci budinca pana se ingroasa.

  • Freci margarina spuma cu zaharul pudra si o adaugi in budinca fiarta si racita. Cu aceasta crema lipesti 2 cate 2 rondelele de blat. Le ungi cu crema marginea de jur imprejur (deasupra nu) dupa care le tavalesti prin nuca de cocos. Deasupra torni o glazura de care iti place si presari nuca de cocos.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează