ImprimareEmail

Retete prajituri - Placinta cu mere

Reteta: Placinta cu mere

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg faina

=> 1 cubulet de drojdie

=> 1 lingura zahar

=> 1/2 lingurita sare

=> 2 linguri ulei

=> 500 ml apa calda

 


Prepararea retetei culinare:

  • Desfaci drojdia cu 2 linguri de faina si zaharul intr-o ceasca de apa calda si lasi maiaua sa creasca. Dupa ce a dospit, o torni peste faina, pui un praf de sare si framanti adaugand treptat apa calda. La final pui si uleiul, mai framanti pana aluatul nu se mai lipeste de vas si il lasi sa creasca intr-un loc mai cald. In acest timp pregatesti umplutura: cureti merele, le dai pe razatoare si le calesti impreuna cu zaharul pana scade zeama.

  • La final presari scortisoara si lasi sa se raceasca. Imparti apoi aluatul crescut in trei bucati din care intinzi trei foi. Asezi o foaie in tava unsa cu margarina, presari putin gris, pui jumatate din umplutura, asezi o a doua foaie, presari gris, pui umplutura ramasa si a treia foaie. Dai apoi placinta la cuptor pentru 40 de minute. Dupa ce s-a rumenit, o pudrezi cu zahar.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează