ImprimareEmail

Retete prajituri - Placinta cu spanac

Reteta: Placinta cu spanac

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 1/2 kg spanac

=> 2 cepe potrivite

=> 1 cana ulei (250 ml)

=> 1/2 cana orez

=> 1/2 cana apa

=> 1/2 kg telemea de oaie

=> 4-5 oua

=> 2 lingurite rase de sare

=> putin piper

=> marar, patrunjel

=> 350 g foi de placinta (mai putin de un pachet, care are

400 g, de preferat din cele grecesti)

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Spanacul curatat si spalat se pune in apa clocotita si se lasa sa fiarba 3 minute. Se scoate din apa, se strecoara si se toaca. In jumatate din cantitatea de ulei se rumeneste ceapa tocata marunt. Se adauga spanacul, orezul, apa, mararul si patrunjelul, sarea si piperul.

  • Se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Dupa ce se raceste, in amestec se adauga telemeaua sfaramata cu furculita si ouale batute usor. Se unge o tava cu ulei in care se asaza 2/3 din foile de placinta, unse fiecare cu ulei. Se pune si umplutura, iar deasupra se asaza restul de foi de placinta, de asemenea unse cu ulei. Se coace placinta la foc potrivit circa 45 minute, pana cand se rumeneste pe deasupra.
    Atentie! Daca telemeaua de oaie este prea sarata, se pune sarea intr-o cantitate mai mica sau deloc, depinde de gust!      Se serveste atat fierbinte, cat si rece.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează