ImprimareEmail

Retete prajituri - Prajitura cu 10

Reteta: Prajitura cu 10

Ingredientele retetei culinare:

=> 10 linguri apa

=> 10 linguri zahar

=> 10 linguri ulei

=> 1 lingurita cu amoniac dizolvat in 2 linguri suc de rosii

=> 200-300 g faina

Pentru crema:

=> 300 g zahar

=> 500 ml apa

=> 4-5 linguri faina

=> pachet margarina

Prepararea retetei culinare:

  • Amesteci toate ingredientele, iar aluatul obtinut il imparti in 3 parti, din care intinzi foi, pe care le coci pe spatele tavii.
  • Dizolvi 150 g zahar in 250 ml apa, adaugi restul de zahar si amesteci. Separat, dizolvi faina in 250 ml apa si torni peste zaharul dizolvat. O pui la foc mic si amesteci mereu, ca sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, adaugi margarina si amesteci pana se topeste complet. Ungi foile cu aceasta crema fierbinte (la care poti adauga si 2 linguri de cacao, daca doresti) si pastrezi 10 linguri, ca sa ungi prajitura deasupra. Pudrezi cu nuca de cocos din belsug. O dai la rece 6-8 ore, apoi o tai.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează