ImprimareEmail

Retete prajituri - Prajitura cu 2 creme si foi cu bulion

Reteta: Prajitura cu doua creme si foi cu bulion

Ingredientele retetei culinare:

Pentru foi:

=> 900 g faina Galmopan

=> 10 linguri apa

=> 10 linguri suc de rosii

=> 10 linguri ulei

=> 10 linguri zahar

=> 1 si 1/2 lingurita amoniac

=> 1 lingurita otet

Pentru crema 1:

=> 1/2 l apa

=> 4 linguri faina Galmopan

=> 10 linguri zahar

=> 1 pachet margarina

=> 300 g zahar pudra

=> 2 plicuri zahar vanilat

 

Pentru crema 2:

=> 400 g gem de prune sau magiun

=> 3 linguri cacao

 

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Cum procedezei pentru foi: amesteci faina Galmopan cu apa, adaugi pe rand sucul de rosii, uleiul, zaharul si amoniacul stins cu otet si framanti un aluat elastic pe care il imparti in patru parti. Intinzi apoi din fiecare parte cate o foaie pe care o coci pe dosul tavii timp de 8-10 minute.

  • Pregatesti crema 1: adaugi in apa faina Galmopan si zaharul obisnuit si fierbi compozitia pe foc mic pana se ingroasa. O lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Dai crema la rece pentru 25 de minute. Pentru crema 2 amesteci gemul cu cacaua. Asezi apoi o foaie pe o planseta, intinzi jumatate din crema cu gem, asezi a doua foaie, intinzi toata crema de vanilie, a treia foaie, crema de gem ramasa si ultima foaie. Acoperi prajitura cu un stergar curat si o lasi intr-un loc racoros pana doua zi cand o tai bucati.

Notite:
PRET: 15 LEI - 30 bucati
PREGATIRE: 70 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează