ImprimareEmail

Retete prajituri - Prajitura cu crema de portocale

Reteta: Prajitura cu crema de portocale

Ingredientele retetei culinare:

Pentru blat:

=> 100 g zahar

=> 4 galbenusuri

=> 1-2 pliculete zahar vanilat

=> doua tablete ciocolata sau doua linguri cacao

=> doua linguri pesmet

=> 4 albusuri

=> un pachet de ciocolata alba
(100 g) sau fondant alb

Pentru crema:

=> 250 g margarina

=> 250 g zahar

=> zeama de la 4 portocale

si coaja de la 2 portocale

Prepararea retetei culinare:

  • Freci spuma 100 g zahar cu galbenusurile si zaharul vanilat; adaugi tabletele de ciocolata, topite putin sau pe razatoarea mica, apoi pesmetul si albusurile batute spume. Intr-o tava lata (de argaz) unsa si tapetata cu faina, torni compzitia si coci la foc potrivit pana se intareste.

  • Lasi la racit, apoi tai in doua parti egale. Pregatesti crema asa: freci spuma margarina cu zaharul, apoi adaugi coaja rasa si zeama de portocala. Cu aceasta crema ungi jumatatile de blat si le tai patrate sau romburi. Glasezi cu ciocolata alba sau fondant.

Notite:

Dace vrei, pe fiecare blat poti pune bucati de portocala zaharisita sau din dulceata.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-1 #1 sanda 04-11-2010 13:39
:love: mssss mult fffffff buna
Citat