ImprimareEmail

Retete prajituri - Prajitura cu faramituri si marmelada (sau gem)

Reteta: Prajitura cu faramituri si marmelada ( sau gem )

Ingredientele retetei culinare:

=> 200 g unt + unt pentru uns tava

=> 200 g zahar

=> 1 ou

=> coaja rasa de lamaie

=> 1 lingurita praf de copt

=> 500 g faina

Pentru umplutura:

=> 450 g marmelada de visine sau caise

=> 50 g migdale sau nuci macinate

=> 4 linguri zahar pudra

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Ungi tava cu unt si incalzesti cuptorul la foc min. Freci untul cu zaharul, apoi adaugi oul si coaja de lamaie. Amesteci faina cu praful de copt, o adaugi peste compozitia de unt si framanti repede aluatul. Intinzi tava 3/4 din aluat, iar peste acesta pui marmelada, apoi nucile sau migdalele. La final, faramitezi restul aluatului peste marmelada. Dai prajitura la cuptor cu zahar pudra.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează