ImprimareEmail

Retete prajituri - Prajitura cu iaurt

Reteta: Prajitura cu iaurt

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 pachet foi de placinta

=> 1 kg iaurt

=> 5 oua

=> vanilie

=> zahar

=> coaja de lamaie

=> stafide

=> cateva picaturi esenta de rom

Prepararea retetei culinare:

  • Se unge tava cu margarina. Foile de placinta se ung fiecare in parte cu ulei, se pliaza in forma de evantai si se asaza una langa alta in tava, in picioare pe lungimea ei, se pun una langa alta pana se acopera fundul tavii.

  • Se freaca galbenusurile cu zahar (dupa gust), vanilie, coaja de lamaie si romul si se pun stafidele. Separat, se bat albusurile spuma tare si se toarna peste amestecul cu galbenusurile si celelalte, amestecandu-se de jos in sus pana se incorporeaza bine. Amestecul se toarna in tava peste foi, se scutura usor sa se uniformizeze, dupe care se baga in cuptorul deja incins si se coace la foc potrivit circa 25-30 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Se taie rece si se pudreaza cu zahar.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează