ImprimareEmail

Retete prajituri - Salam de gutui

Reteta: Salam de gutui

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg gutui

=> 250 g nuca

=> 50 g stafide

=> 250 g zahar

=> lichior sau rom


Prepararea retetei culinare:

  • Speli gutuile, le cureti de coaja si le tai cubulete. Pui stafidele (alese si spalate) in lichior sau rom, sa le cuprinda si sa se umfle. Pui gutuile la fiert timp de 30 minute in atata apt cat sa nu treaca peste ele, dupa 30 minute adaugi zaharul si mai fierbi 1 ora. Adaugi nucile taiate, stafidele scurse si mai lasi sa fiarba 1 ora sau si mai mult, pana se leaga bine. Dai compozitia deoparte si, cand s-a mai racit putin, o pui pe o folie de aluminiu si o rulezi ca pe un salam, pe care il legi bine la capete. Il poti pastra la rece si timp de 1 luna.
Notite:
PREGATIRE: 15 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează